» Over Karin

Over Karin

Mijn naam is Karin Koudenburg en woonachtig in Odoorn waar ik sinds enkele jaren mijn eigen atelier heb. Van kinds af aan was ik altijd al creatief bezig maar op moment dat ik met klei in aanraking ben gekomen heb ik het helemaal gevonden. Al een aantal jaren ben ik druk bezig om klei te draaien en te boetseren. Ik vind het heerlijk om met klei te werken in mijn eigen atelier. Naast het maken van eigen werkstukken geef ik ook cursus keramiek.  Op deze wijze probeer ik anderen kennis te laten maken met deze ambacht en hun creativiteit te tonen.

De inspiratie voor mijn werkstukken haal ik meestal uit de bestaande architectuur, de natuur en uit mijn eigen leefomgeving. Voor mijn werkstukken gebruik ik verschillende technieken die ik mijzelf in de loop der jaren eigen heb gemaakt. Daarnaast gebruik ik ook verschillende glazuren om mijn werkstukken af te werken. Hiervoor heb ik verschillende cursussen gevolgd, zoals een
-aantal jaren les gehad van Miny van Enckevort,
– cursus draaien in Limburg van Joop Crompvoets,
– een driejarige Nederlandse keramiek opleiding in Gouda (SBB) dat is een ambachtelijke opleiding in draaien, handvormen en glazuren.
– porselein draaien van Judith Bloedjes.
– cursus porselein van Patty Wouters.

Karin Koudenburg.

© 2017 Karin Koudenburg - gehost en ontwikkeld door NH Web. Op